| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Kulosaarentie 36
00570 HELSINKI
FINSKA

Telefon: + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3589 / 684-87-83 Konzularna nadležnost
E-mail: serbia@kolumbus.fi Počasni konzuli
E-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Veb sajt: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Informisanje o novoj platformi RTS

 21.3.2018.

Obaveštavamo da je medijski javni servis Radio-televizije Srbije pokrenuo platformu RTS Planeta (rtsplaneta.rs), koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta. Za korisnike koji se registruju van teritorije Srbije besplatno praćenje sadržaja biće omogućeno u naredna tri meseca. Posle promotivnog perioda putem ove platforme i dalje će biti moguće besplatno praćenje televizijskog kanala RTS Svet (bivši Satelitski program RTS, prevashodno namenjen dijaspori) i programa Radio Beograda.

            Novom platformom je omogućeno uživo praćenje 11 televizijskih (RTS1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radio kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3, i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, kao i odloženo praćenje programa i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev, kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Na platformi su dostupna i muzička izdanja PGP RTS-a. Besplatan pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na web strani rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook-a.


Proslava stogodišnjice prvog estonskog sticanja nezavisnosti

Ambasador Republike Srbije u Republici Estoniji Saša Obradović učestvovao je u proslavi stogodišnjice estonske nezavisnosti, koja je 23. i 24. februara ove godine održana u više estonskih gradova. 

 

Na slici: Ambasador u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Estonije Svenom Mikserom. Slika ispod: Na prijemu u Nacionalnom muzeju Estonije u Tartuu. 

 

 


 
 
Film „Kozje uši“ na Nedelji evropskog filma u Helsinkiju

12.4.2018.

 

Ambasada Republike Srbije, u saradnji s Filmskim centrom Srbije, poziva vas na  projekciju igranog filma Marka Kostića Kozje uši, koji će biti prikazan na festivalu European Film Weeks.   

 

Vreme: subota, 21. april 2018, u 16.30.

Mesto: Eurooppasali, Malminkatu 16, Heslinki.

Ulaz je besplatan.

Program festivala: https://ec.europa.eu/finland/sites/finland/files/film_weeks_esite_2018_netti.pdf

 


Finski pisci u poseti Ambasadi Srbije

5. april 2018.

 

Foto: Ambasador Srbije Saša Obradović sa Venlom Hidensalo, predsednicom finskog PEN centra, autorkom romana Sinun Tahtesi o pikantnim detaljima  iz života velikog finskog slikara Alberta Edelfelta (na slici levo) i Verom Tuhtilom, filmskom i pozorišnom scenaristkinjom (desno). 

 


Seminar Explore the Balkans Business Opportunities

27. mart 2018.

 

Srbija na  Business Finland seminaru Explore the Balkans Business Opportunities: Boris Tasić, izvršni direktor Finnpneumatic Oy Ltd, Saša Obradović, ambasador, i dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova