| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Kulosaarentie 36
00570 HELSINKI
FINSKA

Telefon: + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3589 / 684-87-83 Konzularna nadležnost
E-mail: serbia@kolumbus.fi Počasni konzuli
E-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Veb sajt: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Poseta Seinajokiju i regionu Južne Ostrobotnije

Ambasador Saša Obradović je 11. septembra posetio grad Seinajoki, gde je na Tehnološkom  fakultetu održao prezentaciju zainteresovanim privrednicima iz ovog grada i regiona Južne Ostrobotnije, centra finske prehrambene industrije, o ekonomskom razvoju Srbije i zakonskim podsticajima za neposredne greenfield i brownfield investitore. Naročita pažnja je posvećena upravo potrebama daljeg razvoja i tehnološkog unapređenja prehrambene industrije u Srbiji koja bi bila u skladu sa njenim poljoprivrednim potencijalima.   

Opširnije...
Turistička ponuda Srbije na CNN-u

https://edition.cnn.com/travel/article/serbia-best-places-to-visit/index.html


 
 
Turisti iz Srbije posetili svoju Ambasadu

 

Ovaj lep gest naših turista još uvek ne znači da je Ambasada Republike Srbije u Helsinkiju stavljena na mapu turističkih znamenitosti grada; pedesetak putnika, od kojih je najviše došlo iz  opština Ub i Valjevo, jednostavno je poželelo da vidi i pozdravi svog zemljaka, ambasadora Obradovića. Tako je ova grupa koja je, inače, proputovala sve evropske zemlje, po prvi put posetila i jednu Ambasadu Srbije, gde je poslužena tradicionalnim finskim kolačima, dok je ambasador na poklon dobio, kako i dolikuje, domaću rakiju. Putovanje naših turista, koji su u Helsinkiju proveli dva dana, nastavljeno je ka Sankt Peterburgu.


Poseta Severnoj Kareliji

U organizaciji Diplomatskog protokola Ministarstva spoljnih poslova Finske, ambasador Srbije Saša Obradović posetio je grad Joensuu i region Severne Karelije, gde je imao priliku da obiđe fabrike velikih finskih kompanija Stora Enso Ouy i Abloy Ltd, sedište kompanije Valamis Ltd koja se bavi proizvodnjom softvera za edukaciju, Evropski šumarski institut i da prisustvuje predavanjima profesora sa Univerziteta Istočne Finske na temu nauke o svetlosti, šumske bio-ekonomije i značaju kompjuterske tehnologije u promeni sveta u kome živimo. 

S potpredsednikom  Stora Enso Timom Heikom, ambasador je razgovarao o međunarodnim investicionim projektima ove kompanije i izrazio zainteresovanost Srbije za prenos tehnologije u oblasti upravljanja šumama i proizvodnje biomaterijala. Upoznao je domaćina sa podsticajima koje Vlada Republike Srbije nudi direktnim investitorima i pozvao ga da poseti našu zemlju.

Na slici: Stora Enso na terenu – seča stabala u Uimaharju kraj Joensua.

 


Atletičari Srbije na Svetskom prvenstvu u Tampereu

Juniorska atletska reprezentacija Srbije učestvovala je na Svetskom prvenstvu koje je održano u Tampereu od 10. do 15. jula. Elzan Bibić je osvojio šesto mesto u trci na 1.500 metara i osmo u trci na 5.000 metara.

 

Na slici: grupni portret mladih srpskih atletičara i njihovog stručnog štaba sa ambasadorom Srbije.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova