| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Kulosaarentie 36
00570 HELSINKI
FINSKA

Telefon: + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3589 / 684-87-83 Konzularna nadležnost
E-mail: serbia@kolumbus.fi Počasni konzuli
E-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Veb sajt: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Izložba Srbe Lukića "Mi nismo sami"

U Ambasadi Republike Srbije je 23. novembra otvorena izložba keramike i crteža srpsko-finskog umetnika Srbe Lukića,člana ULUPUDS-a i Finskog udruženja dizajnera "Ornamo". Ovaj umetnik je do sada imao više samostalnih izložbi u Helsinkiju, Beogradu, Talinu, Stokholmu i Porvou, gde živi. Izložba je otvorena do 21. decembra, svakim radnim danom od 12 do 16 sati. 

 


 

Opširnije...
Intervju sa ambasadorom Sašom Obradovićem

Privredna komora Finske – Finncham – objavila je intervju sa ambasadorom  Srbije Sašom Obradovićem na temu investicija i mogućnosti poslovne saradnje sa Srbijom. Intervju možete pročitati ovde:

https://finncham.fi/2017/10/09/interview-h-e-mr-sasa-obradovic-serbian-ambassador-finland-serbia-investment-business-opportunities/

 


 
 
Ambasador Srbije među organizatorima prikazivanja dokumentarnog filma o životu Skoltskih Samija

Kulturna fondacija Skoltskih Samija i ambasador Srbije zajednički su 4. decembra organizovali veče dokumentarnog filma o životu i istoriji Skoltskih Samija „Kaisina začarana šuma“, rediteljke Katje Gaurilof, koji je osvojio finsku nacionalnu nagradu Jussi za najbolji dokumentarac u 2016. godini, kao i gran pri na Međunarodnom filmskom festivalu „Severni karakter“ u Murmansku. Prikazivanje ovog filma za diplomate i novinare u biskopu Andorra u Helsinkiju finansiralo je finsko Ministarstvo spoljnih poslova u okviru obeležavanja stogodišnjice nezavisnosti svoje zemlje.


Poseta ministra Nenada Popovića Finskoj

Nenad Popović, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, posetio je Helsinki 29. i 30. novembra, gde se sastao sa finskim ministrom ekonomije Mikom Lintilom (na slici), razmenio iskustva sa finskim ekspertima iz Agencije za finansiranje inovacija Tekes i učestvovao na najvećoj svetskoj smotri inovacija i startup biznisa Slush 2017.

Srbiju su ove godine na Slush-u predstavljala tri startup preduzeća: UrbiGo (urbigo.me) , Sunthetic (www.sunthetic.eu) i Mindy (mindyapp.com), za koje je u Ambasadi Srbije priređen mali prijem na kome su imali priliku da razgovaraju sa ministrom Popovićem i članovima njegovog tima, kao i predstavnicima Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije.  


Učešće ambasadora na skupu „Mogućnosti poslovanja sa Srbijom, Makedonijom i Crnom Gorom“

Ambasador Srbije Saša Obradović govorio je na skupu Doing business with Serbia, Macedonia and Montenegro, koji je Ministarstvo spoljnih poslova Finske organizovalo 29. novembra ove godine u Helsinkiju. Skupu su prisustvovale finske kompanije Taaleri, Fortum, KKM, Valmet, Parviainen, Molok, Vaisala i Planmeca.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova