| |     ћирилица | english  
Naslovna
Ministar Dačić razgovarao sa ministrima inostranih poslova Republike Finske i Kraljevine Švedske

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ministre inostranih poslova Republike Finske Timo Soinija i Kraljevine Švedske Margot Vasltrom koji se nalaze u zajedničkoj poseti Srbiji.

U srdačnom razgovoru, ministri su ocenili da su bilateralni odnosi Srbije sa Finskom, odnosno Švedskom dobri i da je politički dijalog razvijen. Izražen je interes za daljim jačanjem svih vidova bilateralne saradnje, naročito u ekonomskoj sferi.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo što se ove godine navršava sto godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Švedskom, a iduće godine devedeset godina diplomatskih odnosa sa Finskom.

Zahvalio je na dosadašnjoj aktivnoj podršci Finske i Švedske kada je reč o evrointegracijama Republike Srbije i preneo je očekivanja da će se ona i ubuduće nastaviti. Istakao je da Srbija izuzetno ceni dosadašnju podršku i donacije koje su dve zemlje dale kroz bilateralnu i razvojnu pomoć.

Ministri iz Skandinavije su pozitivno ocenili nastavak sveobuhvatnih reformi koje sprovodi Vlada Srbije i ponovili spremnost njihovih zamalja za nastavak podrške evropskim integracijama Republike Srbije i u daljem toku pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom. Naglasili su da se zalažu da politika proširenja ostane visoko na agendi EU.

U razgovoru su, takođe, razmenjena mišljenja u vezi sa aktuelnom situacijom u regionu.

 


Verzija za štampu
Važne informacije
INFO