| |     latinica | english  
Насловна
Министар Дачић разговарао са министрима иностраних послова Републике Финске и Краљевине Шведске

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас министре иностраних послова Републике Финске Тимо Соинија и Краљевине Шведске Маргот Васлтром који се налазе у заједничкој посети Србији.

У срдачном разговору, министри су оценили да су билатерални односи Србије са Финском, односно Шведском добри и да је политички дијалог развијен. Изражен је интерес за даљим јачањем свих видова билатералне сарадње, нарочито у економској сфери.

Министар Дачић је изразио задовољство што се ове године навршава сто година од успостављања дипломатских односа са Шведском, а идуће године деведесет година дипломатских односа са Финском.

Захвалио је на досадашњој активној подршци Финске и Шведске када је реч о евроинтеграцијама Републике Србије и пренео је очекивања да ће се она и убудуће наставити. Истакао је да Србија изузетно цени досадашњу подршку и донације које су две земље дале кроз билатералну и развојну помоћ.

Министри из Скандинавије су позитивно оценили наставак свеобухватних реформи које спроводи Влада Србије и поновили спремност њихових замаља за наставак подршке европским интеграцијама Републике Србије и у даљем току преговарачког процеса са Европском унијом. Нагласили су да се залажу да политика проширења остане високо на агенди ЕУ.


У разговору су, такође, размењена мишљења у вези са актуелном ситуацијом у региону.


Верзија за штампу
Важне информације
ИНФО