| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kulosaarentie 36
00570 ХЕЛСИНКИ
ФИНСКА

Телефон:  + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Локација/Мапа
Факс:        + 3589 / 684-87-83 Конзуларна надлежност
Е-mail: serbia@kolumbus.fi Почасни конзули
Е-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Веб сајт: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Посета Сеинајокију и региону Јужне Остроботније

Амбасадор Саша Обрадовић је 11. септембра посетио град Сеинајоки, где је на Технолошком  факултету одржао презентацију заинтересованим привредницима из овог града и региона Јужне Остроботније, центра финске прехрамбене индустрије, о економском развоју Србије и законским подстицајима за непосредне greenfield и brownfield инвеститоре. Нарочита пажња је посвећена управо потребама даљег развоја и технолошког унапређења прехрамбене индустрије у Србији која би била у складу са њеним пољопривредним потенцијалима.   

Oпширније...
Туристичка понуда Србије на CNN-u

https://edition.cnn.com/travel/article/serbia-best-places-to-visit/index.html


 
 
Туристи из Србије посетили своју Амбасаду

 

Овај леп гест наших туриста још увек не значи да је Амбасада Републике Србије у Хелсинкију стављена на мапу туристичких знаменитости града; педесетак путника, од којих је највише дошло из општина Уб и Ваљево, једноставно је пожелело да види и поздрави свог земљака, амбасадора Обрадовића. Тако је ова група која је, иначе, пропутовала све европске земље, по први пут посетила и једну Амбасаду Србије, где је послужена традиционалним финским колачима, док је амбасадор на поклон добио, како и доликује, домаћу ракију. Путовање наших туриста, који су у Хелсинкију провели два дана, настављено је ка Санкт Петербургу.


Посета Северној Карелији

У организацији Дипломатског протокола Министарства спољних послова Финске, амбасадор Србије Саша Обрадовић посетио је град Јоенсуу и регион Северне Карелије, где је имао прилику да обиђе фабрике великих финских компанија Stora Enso Ouy и Abloy Ltd, седиште компаније Valamis Ltd која се бави производњом софтвера за едукацију, Европски шумарски институт и да присуствује предавањима професора са Универзитета Источне Финске на тему науке о светлости, шумске био-економије и значају компјутерске технологије у промени света у коме живимо. 

С потпредседником  Stora Enso Тимом Хеиком, амбасадор је разговарао о међународним инвестиционим пројектима ове компаније и изразио заинтересованост Србије за пренос технологије у области управљања шумама и производње биоматеријала. Упознао је домаћина са подстицајима које Влада Републике Србије нуди директним инвеститорима и позвао га да посети нашу земљу.

На слици: Stora Enso на терену – сеча стабала у Уимахарју крај Јоенсуа.

 


Атлетичари Србије на Светском првенству у Тампереу

Јуниорска атлетска репрезентација Србије учествовала је на Светском првенству које је одржано у Тампереу од 10. до 15. јула. Елзан Бибић је освојио шесто место у трци на 1.500 метара и осмо у трци на 5.000 метара.

 

На слици: групни портрет младих српских атлетичара и њиховог стручног штаба са амбасадором Србије.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова