| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kulosaarentie 36
00570 ХЕЛСИНКИ
ФИНСКА

Телефон:  + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Локација/Мапа
Факс:        + 3589 / 684-87-83 Конзуларна надлежност
Е-mail: serbia@kolumbus.fi Почасни конзули
Е-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Веб сајт: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Изложба Србе Лукића "Ми нисмо сами"

У Амбасади Републике Србије је 23. новембра отворена изложба керамике и цртежа српско-финског уметника Србе Лукића,члана УЛУПУДС-а и Финског удружења дизајнера "Орнамо". Овај уметник је до сада имао више самосталних изложби у Хелсинкију, Београду, Талину, Стокхолму и Порвоу, где живи. Изложба је отворена до 21. децембра, сваким радним даном од 12 до 16 сати. 

 

 

 

 

 

Oпширније...
Интервју са амбасадором Сашом Обрадовићем

Привредна комора Финске – Finncham – објавила је интервју са амбасадором  Србије Сашом Обрадовићем на тему инвестиција и могућности пословне сарадње са Србијом. Интервју можете прочитати овде:

https://finncham.fi/2017/10/09/interview-h-e-mr-sasa-obradovic-serbian-ambassador-finland-serbia-investment-business-opportunities/

 


 
 
Амбасадор Србије међу организаторима приказивања документарног филма о животу Сколтских Самија

Културна фондација Сколтских Самија и амбасадор Србије заједнички су 4. децембра организовали вече документарног филма о животу и историји Сколтских Самија „Каисина зачарана шума“, редитељке Катје Гаурилоф, који је освојио финску националну награду Jussi за најбољи документарац у 2016. години, као и гран при на Међународном филмском фестивалу „Северни карактер“ у Мурманску. Приказивање овог филма за дипломате и новинаре у бископу Andorra у Хелсинкију финансирало је финско Министарство спољних послова у оквиру обележавања стогодишњице независности своје земље.

 


Посета министра Ненада Поповића Финској

Ненад Поповић, министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој, посетио је Хелсинки 29. и 30. новембра, где се састао са финским министром економије Миком Линтилом (на слици), разменио искуства са финским експертима из Агенције за финансирање иновација Текес и учествовао на највећој светској смотри иновација и startup бизниса Slush 2017.

Србију су ове године на Slush-у представљала три startup предузећа: UrbiGo (urbigo.me) , Sunthetic (www.sunthetic.eu) и Mindy (mindyapp.com), за које је у Амбасади Србије приређен мали пријем на коме су имали прилику да разговарају са министром Поповићем и члановима његовог тима, као и представницима Фонда за иновациону делатност Републике Србије.  

 


Учешће амбасадора на скупу „Могућности пословања са Србијом, Македонијом и Црном Гором“

Амбасадор Србије Саша Обрадовић говорио је на скупу Doing business with Serbia, Macedonia and Montenegro, који је Министарство спољних послова Финске организовало 29. новембра ове године у Хелсинкију. Скупу су присуствовале финске компаније Taaleri, Fortum, KKM, Valmet, Parviainen, Molok, Vaisala и Planmeca.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова