| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kulosaarentie 36
00570 ХЕЛСИНКИ
ФИНСКА

Телефон:  + 3589 / 684-74-66, 684-85-22 Локација/Мапа
Факс:        + 3589 / 684-87-83 Конзуларна надлежност
Е-mail: serbia@kolumbus.fi Почасни конзули
Е-mail: info.serbia@kolumbus.fi  
Веб сајт: http://www.helsinki.mfa.gov.rs  


 
Информисање о новој платформи РТС

21.3.2018.

Обавештавамо да је медијски јавни сервис Радио-телевизије Србије покренуо платформу РТС Планета (rtsplaneta.rs), која је доступна свим корисницима интернета у Србији и широм света. За кориснике који се региструју ван територије Србије бесплатно праћење садржаја биће омогућено у наредна три месеца. После промотивног периода путем ове платформе и даље ће бити могуће бесплатно праћење телевизијског канала РТС Свет (бивши Сателитски програм РТС, превасходно намењен дијаспори) и програма Радио Београда.

            Новом платформом је омогућено уживо праћење 11 телевизијских (РТС1, РТС2, РТС3, РТС ХД, РТС Свет, РТС Живот, РТС Драма, РТС Коло, РТС Музика, РТС Трезор и РТС Полетарац) и 4 радиo канала (Радио Београд 1, Радио Београд 2, Радио Београд 3, и Радио Београд 202) Медијског јавног сервиса Радио-телевизије Србије, као и одложено праћење програма и услуге Видео на захтев и Аудио на захтев, као и могућност прегледа појединачних прича из дописничке мреже РТС-а у оквиру целине Мој град. На платформи су доступна и музичка издања ПГП РТС-а. Бесплатан приступ садржајима је могућ преко десктоп рачунара, таблета и паметних телефона уз регистрацију на web страни rtsplaneta.rs, мобилној апликацији (за Андроид или ИОС) или преко Facebook-a.


Прослава стогодишњице првог естонског стицања независности

Амбасадор Републике Србије у Републици Естонији Саша Обрадовић учествовао је у прослави стогодишњице естонске независности, која је 23. и 24. фебруара ове године одржана у више естонских градова. 

 

На слици: Амбасадор у разговору са министром спољних послова Естоније Свеном Миксером. Слика испод: На пријему у Националном музеју Естоније у Тартуу. 

 

 


 
 
Филм „Козје уши“ на Недељи европског филма у Хелсинкију

12.4.2018.

 

Амбасада Републике Србије, у сарадњи с Филмским центром Србије, позива вас на  пројекцију играног филма Марка Костића Козје уши, који ће бити приказан на фестивалу European Film Weeks.   

 

Време: субота, 21. април 2018, у 16.30.

Место: Eurooppasali, Malminkatu 16, Heslinki.

Улаз је бесплатан.

Програм фестивала: https://ec.europa.eu/finland/sites/finland/files/film_weeks_esite_2018_netti.pdf

 


Фински писци у посети Амбасади Србије

5. април 2018.

Фото: Амбасадор Србије Саша Обрадовић са Венлом Хиденсало, председницом финског ПЕН центра, ауторком романа Sinun Tahtesi о пикантним детаљима  из живота великог финског сликара Алберта Еделфелта (на слици лево) и Вером Тухтилом, филмском и позоришном сценаристкињом (десно). 


Семинар Explore the Balkans Business Opportunities

27. март 2018.

 

Србија на  Business Finland семинару Explore the Balkans Business Opportunities: Борис Тасић, извршни директор Finnpneumatic Oy Ltd, Саша Обрадовић, амбасадор, и др Драган Костић, извршни директор Слободне зоне Пирот.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова